Túra ajánlatok

Kalandozások az Alföldön
Tovább a túrákhoz
rólam

Sziasztok!

Fügedi Fanni vagyok, képesített idegenvezető és turisztikai szakember. A BGE turizmus szakán diplomáztam 2019-ben, 2 éve idegenvezetőként dolgozom. Gyerekkorom óta nagyon szeretek utazgatni, világot látni, megismerni más kultúrákat. Eddig több mint 20 országban jártam. Szeretek új helyeket felfedezni, elmerülni a legendák és a történelem rejtelmeiben, a kis utcákon csavarogni. Az utazáson kívül, a fényképezés a másik nagy szenvedélyem, ezért minden utazáskor szeretek emlékeket készíteni, megörökíteni az egyedi pillanatokat, hogy később visszaemlékezhessek rájuk.

rólam

Szolgáltatásaim

Hagyományos, alternatív és tematikus városnéző túrákat kínálok beföldön, az Észak-Alföldi régióra koncentrálva, személyre szabva, melynek során úgy érzed majd, hogy egy helyi jóbarát vezet téged körbe, aki a legjobb helyekre és programokra visz el, és aki tudja, hogy a kötelező látnivalók mellett mik a térség rejtett kincsei, egyedi értékei.

Ha velem tartasz, garantáltan megismered az Alföld legszebb helyeit és a hozzá kapcsolódó történelmet, érdekességeket. A túráim során mindig a csoportom igényeihez alkalmazkodom, bármikor megállhatunk egy fotó kedvéért, beugorhatunk egy szimpatikus üzletbe vagy útba ejthetünk egy vágyott helyszínt.

 

Keress bátran, ha:

  • Érdekel a történelem és a kötelező látnivalók mellett a rejtett érdekességeket is szeretnéd felfedezni

  • Átutazóban vagy és csak néhány órád van megnézni a várost

  • Üzleti vagy szakmai úton jársz Debrecenben és két meeting között szívesen elmennél egy kellemes városnéző sétára

  • Nemrég költöztél Debrecenbe és szeretnéd megismerni a várost és annak környékét

  • Látogatóba jönnek a barátaid, rokonaid és szeretnéd profi idegenvezető segítségével megmutatni nekik a várost, ahol élsz

 

A túrák a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program támogatásával valósultak meg

Túra ajánlatok

Tarts velem egy különleges utazásra, ahol megcsodáljuk az Alföld legszebb látnivalóit, megismerkedhetsz az egyes városok legendáival, a legfinomabb helyi ételekkel és a legjobb utazós történetekkel. Inspirálódj a blogomból a nyaralásodhoz, vagy ha túra vezetőt keresel, akkor vedd fel velem a kapcsolatot!

debrecen

Debrecen

Ismerd meg cívis város különböző arcait és rejtett helyeit!

alföld

Hortobágy

Szabadulj ki a nyüzsgő városi forgatagból és töltődj fel a Hortobágyon!

 

tisza-tó

Tisza-tó

Fedezd fel Magyarország második legnagyobb tavának csodáit!

 

Csónaktúra a Tisza-tó lagúnái között

A csónakázás már önmagában is élmény, hátmég akkor ha közben kis csatornákon barangolva testközelből csodálhatjuk meg a természetet. Egy ilyen túra nem csak szemet gyönyörködtető, hanem rendkívül informatív is, hiszen ringatózás közben megismerkedhetünk a Tisza-tó kialakulásának történetével és páratlan vízi világával is. Láthatunk madarakat, hódot, kóstolhatunk sulymot, vagy más néven vízidiót, s olyan pillanatokat kaphatunk lencsevégre, ha szemfülesek vagyunk, amelyet bármely természetfotós megirigyelne. 

Daru les Hortobágyon

Az Alföld pusztákkal övezett tavain évről évre madarak ezrei állnak meg pihenni a melegebb tájak felé tartó hosszú úton. A legnépszerűbb időszak az őszi vonulás, amikor darvak és vadludak tömege lepi el a tájat, melyek akár egy-másfél hónapig is itt maradnak országunkban. Ennek megfelelően a darules időszaka szeptember végétől november elejéig tart.
Amíg itt pihennek minden nap kihúznak a mezőkre és szántóföldekre táplálékot keresni, éjszakára viszont védett helyre húzódnak: halastavakra, mocsarakra, lápos területekre, hogy a ragadozók ne tudják megzavarni őket. A legkedveltebb éjszakázási helyük a Hortobágyi Kondás-tó lecsapolt medre. Tarts velem ősszel egy különleges túrára, és ismerd meg közelebbről a darvakat!

Debrecen városnéző séta

Debrecen Magyarország harmadik legnagyobb területű és második legnépesebb városa, melyet időnként „a kálvinista Róma” néven vagy „cívisváros”-ként is emlegetnek. A város történelme csaknem 600 évvel ezelőttre tekint vissza, az első írásbeli említések a 13. századból származnak. Feltehetőleg már az ókorban is számos népcsoport élt ezen a területen, de a honfoglalás óta állandóan magyarok lakták, így hazánk egyik legtősgyökeresebb magyar városa. Amennyiben szeretnél többet megtudni a város történelméről, úgy tarts velem egy városnéző sétára!